Welkom bij Kindercoach Leontien, praktijk voor kindercoaching, jongerencoaching en gezinscoaching in Zeewolde. 

Zit je kind niet lekker in zijn of haar vel? Gaat het op school anders dan verwacht? Is je zoon of dochter niet meer gemotiveerd of wordt hij of zij gepest? Speelt (faal)angst of onzekerheid een rol of is er sprake van onderpresteren? Zomaar een paar voorbeelden waarin het fijn kan zijn als iemand even een stukje meeloopt.  Op deze website leg ik je graag uit wat Kindercoachpraktijk Leontien hierin kan betekenen. 

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor kinderen en jongeren. Door ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een kind, maar ook doordat kinderen zichzelf, om wat voor reden dan ook, continue moeten aanpassen, kunnen ze vastlopen. Ze vertonen gedrag waar de omgeving van het kind, maar ook het kind zelf, zich vaak geen raad mee weet. De oorzaak hiervoor is deels te vinden in de huidige maatschappij waarin we leven; er moet veel en de focus ligt grotendeels op presteren. Kinderen en jongeren kunnen hierdoor uit balans raken. ​

Als kindercoach help ik kinderen weer in verbinding te komen met zichzelf. Hierdoor gaan zij weer in zichzelf geloven en op zichzelf vertrouwen. Door middel van praten en het gebruiken van verschillende technieken worden kinderen gestimuleerd om zelf tot inzichten te komen. Zo proberen we samen de balans weer terug te vinden.

Naast het coachen van kinderen en  jongeren, kan het ook fijn zijn om als ouder te kijken naar wat jouw krachten, talenten en valkuilen zijn. Wat heb je zelf als kind geleerd en meegekregen? Zitten daar zaken bij die je, bewust of onbewust, doorgeeft aan je kind(eren)? Samen met jou als ouder kan ik door middel van systemisch werken vaak binnen één sessie al meer inzicht krijgen hierin. Ook als kinderen te jong zijn voor een coachtraject, of als we te maken hebben met kinderen die zelf de noodzaak van een coachtraject (nog) niet zien, kan dit een mooie methode zijn.

Kijk gerust even rond op de site! Heb je daarna nog vragen, of wil je een vrijblijvend intakegesprek plannen? Als je je gegevens op mijn contactpagina invult neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Neem je liever zelf contact op? Mail dan naar info@kindercoachleontien.nl of bel naar 06 30796883.