Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind van nature puur en goed is, elk gedrag heeft een oorzaak.

Mijn naam is Leontien, ik woon in Zeewolde samen met Martijn en onze twee zonen. Sinds ik me kan herinneren, heb ik belangstelling voor mensen. Al van jongs af aan ben ik enorm nieuwsgierig naar wat mensen verbindt en naar wat mensen drijft. Daarnaast haal ik veel voldoening uit het helpen van anderen. Als ik op een positieve manier kan bijdragen aan het welbevinden van een ander krijg ik daar heel veel energie van, in het bijzonder als het om kinderen gaat.

Het was voor mij dan ook een logische stap te kiezen voor een opleiding tot kindercoach, daarnaast heb ik een cursus non-verbaal communiceren en een training systemisch werken met kinderen gevolgd. 

Als kinder- en jongerencoach leer ik kinderen geen trucjes en ik vertel ze ook niet wat ze moeten doen. Veel meer geloof ik erin dat kinderen diep van binnen zelf weten wat ze nodig hebben. De oplossing ligt dus als het ware verscholen in het kind, ik ben slechts een hulpmiddel om die oplossing boven water te krijgen. Een mooie bijkomstigheid van deze manier van werken is dat het helpend is voor het zelfvertrouwen van kinderen, ze ervaren immers dat ze het zelf kunnen. Het enige wat ze nodig hebben is iemand die ze op weg helpt om te ontdekken hoe. En precies daar ligt mijn kracht en toegevoegde waarde.  

Het is mijn sterke overtuiging dat ieder kind van nature puur en goed is, het gedrag wat kinderen laten zien is in mijn ogen een weerspiegeling van het welbevinden van het kind. Gedrag wat wij in de huidige maatschappij vaak als negatief omschrijven, zie ik als een roep om hulp, een signaal vanuit het binnenste van het kind wat aangeeft dat het even niet alleen lukt. En op die momenten loop ik graag een stukje mee. 

Mijn sterke intuïtie en mijn positieve instelling helpen mij de kindercoach te zijn die ik ben. Onbevooroordeeld, sensitief, en met hier en daar een vleugje humor. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan een wereld waar ieder kind zichzelf kan en mag zijn, een wereld zonder hokjes en zonder vooroordelen. Een wereld die bestaat uit liefde, respect en waardering voor ieder kind.