Een laagdrempelig en kortdurend traject, afgestemd op de  behoefte van het kind.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding, waarbij het kind centraal staat. Ik werk tijdens de sessie dan ook bij alleen met het kind, indien gewenst kunnen we tussentijds een evaluatie inplannen waarbij ouder(s) ook aansluiten. Het kennismakingsgesprek en de afsluitende sessie zijn bij voorkeur wel altijd met (een van de) ouder(s) erbij.   

Een coachtraject start altijd met een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Hierin maken we kennis met elkaar, bespreken we de hulpvraag en stellen we vast wat het gewenste resultaat is dat we willen bereiken. Na afloop van deze sessie bepalen we of er naast een klik voldoende vertrouwen is om het coachtraject te starten.   

In het vervolg van het traject werk ik samen met het kind aan de kern, oftewel de achterliggende oorzaak van de hulpvraag. Ik vergelijk de hulpvraag in dit verband wel eens met een stoppenkast in een woning. Als er ergens in het huis iets aan de hand is met de elektriciteit, zal de bijbehorende stop doorslaan. Hierdoor zal in een deel van het huis de elektriciteit niet meer werken. De doorslaande stop is een beveiliging, een middel om erger te voorkomen. In veel gevallen is de hulpvraag ook op deze manier te zien, een signaal vanuit het binnenste van het kind dat het ergens vastloopt. In het geval van de stoppenkast heeft het meestal weinig zin de stop terug te zetten en te hopen dat het goed gaat. Beter is het om op zoek te gaan naar de oorzaak om die vervolgens op te lossen. Precies dat is wat ik doe in het coachtraject met een kind; we gaan op zoek naar de achterliggende oorzaak, de kern achter de hulpvraag. Hierdoor kan het zijn dat we tijdens de sessies werken aan iets wat je in eerste instantie niet in verband zou brengen met de hulpvraag. Echter alleen door aan de kern te werken, kunnen we het gewenste doel bereiken. Vaak blijkt een reeks van drie tot vijf sessies van 45 tot 60 minuten hiervoor voldoende. 

Ieder coachtraject wordt afgesloten met een evaluatie, tijdens deze sessie kijken we terug op het coachtraject en staan we stil bij wat we bereikt hebben.